2012. január 28., szombat

Uttest,kerék..... születésnapi partira...

"RÁD BÍZOM, LÉGY KREATÍV,AZT CSINÁLSZ AMIT AKARSZ"   evvel a szokásos mondattal kértek meg, egy szülinapi torta elkészítésére. Jó,jó de azért nem mindegy,hogy egy elegáns,letisztult hangulatot kell készíteni,vagy egy bulisat.Itt az utóbbi volt a feladat. Innentől kezdtem el beijedni,hogy mit is alkossak,ugyanis a férfiak egészen másként látnak dolgokat mint mi Nők.

Szerencsére elég hamar kipattant az isteni szikra,mert  a munkához,céghez lehetett igazítani.Nagyon sokat elmélkedtem az ötletemen,nehogy  gyerekes legyen a végeredmény. Ebben nagy segítségemre voltak családom férfi tagjai,nekik nagyon tetszett.Még a férjemnek is elsőre,pedig Ö
nagy kritikusom.(Mindig van kontrollom,bár meg szoktam sértődni,ha nincs az én véleményemen:)))

Már előtte való héten  kinyomtattuk az autók márka jelzését,amit átmásoltam gyorsan száradó cukortésztára  amit ilyen dekorációhoz készitek,és étel festékkel kifestegettem,ill.
az év számot,hogy kiszáradjanak.Ez kb. egy vasárnap délutáni program.

Az úttest tortához 3 db 6 tojásos piskótát sütöttem, a sütöforma majdnem kitölti a villanysütöt.Csokis-tejszines
krémmel töltöttem,amit 1,5 l tejszinböl és hozzávalókból  készítettem.Beburkoltam fondattal,ami majdnem 2 kg volt, alá 2 db. margarinból készült vajkrémmel fixáltam a morzsákat és igazitottam egyenletesre,hogy szépen tapadjon a burkolat.
Air-brushhal fujtam a kivánt összhatásra.
A kerékformát 2 db 5 tojásos kerek formában sütöttem és párizsi krémmel töltöttem.Vajkrémmel jó alaposan lekentem,hogy jó formája legyen,majd szintén fondanttal burkoltam ami kb 1,5 kg volt a magasság
miatt.Söt kicsit vastagabbra nyujtottam,hogy az abroncs mintát bele lehessen húzni,anélkül,hogy átszakítanám.
Majd szintén air-brushhal feketére fújtam egy kis ezüst lüszterrel
A piskóták megsütése kb. 4 órát, a krémek készitése és megtöltése,vajkrémes lekenése kb. 4 óra, burkolás, festés,mintázás pl. abroncs minta. kb. 2 óra.Összeállitás,egyéb akkor készitendö dekoráció további 1-2 óra.
És még nem számoltam a hütési idöket, a sütöpapirok kivágását, mosogatás, rendrakás stb. stb. idejét.
Szóval rengeteg idö,hajnalban és éjszaka készitem, hétvégi hobbi a virágok és egyéb dekorációk elkészitése alapanyagokkal együtt.  Ha nem lenne a végeredmény ilyen hatalmas élmény számomra,és mikor meglátják ...........hát nem cserélném el semmivel.

Azért irtam le ezeket,mert sokan kérdezik Tölem,hogy kb. mennyi idö és hogy készülnek, de igazából nem számolom,ezek az adatok csak irányadóak, mindegyik torta más és más.

UI.Amikor jöttek érte,és meglátta a feleség,rámnézett és ezt mondta: Te egy elmebeteg vagy!:))És a nyakamba borult ...Ez a mondat volt a hét legkedvesebb mondata számomra:)))))

7 megjegyzés:

 1. Nagyon látványos és mutatós lett a végeredmény. Tetszik! :)))

  VálaszTörlés
 2. Már tetszett FB-n is! ;-)
  Érdekes módon, engem is szoktak úgy megdicsérni, hogy "Te nem vagy normális!" - abszolút pozitív értelemben. :-)

  VálaszTörlés
 3. Szerintem is ez abszolut dicséret,nekem is!Bár persze nem mindenki meri ezt mondani)))))elég ha gondolja.....

  VálaszTörlés
 4. Elmebeteg, vagy inkább függő? ;) Szerintem az utóbbi, persze csakis a legjobb értelemben! Fantasztikus a tortád, pasiknak a legnehezebb készíteni :)

  VálaszTörlés
 5. Szerintem is nehéz,talán könnyebb ha van hobbi, de attól félek, nehogy gyerekes legyen.
  Köszönöm

  VálaszTörlés
 6. szia! írod, hogy a kinyomtatott emblémákat átmásolod a fondantra...nade hogyan? nekem ez nagy kérdés, épp ilyesmi feladat előtt állok, eddig szabadkézzel rajzoltam, ha ilyen kérés volt, de ez nagy precizítást igényle...indigó? vagy mi a megoldás???

  VálaszTörlés